Nieuws

Feyenoord voert harde maatregel door: palen en netten bij resterende thuisduels

Feyenoord voert harde maatregel door: palen en netten bij resterende thuisduels

07-04-2023 17:38 Laatste update: 17:41

Feyenoord grijpt hard in na het aansteker-incident van de afgelopen Klassieker. De laatste vier thuiswedstrijden zullen gespeeld worden met palen en netten aan alle vier de zijdes, maken de Rotterdammers vrijdag bekend. 

Davy Klaassen kreeg woensdag tijdens de halve finale van de KNVB Beker een aansteker naar zijn hoofd gegooid. Het incident zorgt ervoor dat Feyenoord heeft besloten maatregelen te treffen. 'Feyenoord heeft besloten tijdens de resterende Eredivisie-thuiswedstrijden van het lopende seizoen het speelveld af te schermen met palen en netten aan alle vier de zijdes. Komende zondag zal dit al toegepast worden tijdens Feyenoord - RKC Waalwijk', klinkt het op de clubsite.

'De club ziet zich genoodzaakt deze ingrijpende maatregel te nemen door de afkondiging van nieuwe, strenge protocollen op het gebied van speelveiligheid die gisteren door de KNVB zijn gecommuniceerd en per direct van kracht zijn.' Feyenoord is in overleg met ESPN over een zo goed mogelijke beeldregistratie. Eerder dit seizoen kreeg de televisiezender veel kritiek, omdat veel kijkers het hoge camera-standpunt erg vervelend vonden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!