Breaking news

Tottenham Hotspur ontslaat manager Antonio Conte wegens tegenvallende resultaten

Tottenham Hotspur ontslaat manager Antonio Conte wegens tegenvallende resultaten

26-03-2023 23:31 Laatste update: 23:36
1

Antonio Conte is ontslagen als trainer van Tottenham Hotspur. Dat meldt de Londense club zondagavond via haar officiële kanalen. De Italiaanse manager staat al langer onder grote druk, maar de tirade richting zijn 'egoïstische' spelers was de spreekwoordelijke druppel.

En dus mag Tottenham met nog tien competitiewedstrijden te gaan op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke. De ploeg staat op het moment van ontslag dan wel op de vierde plaats in de Premier League, maar de resultaten lieten in de afgelopen maanden nogal te wensen over. Zo werden de Spurs uitgeschakeld in de FA Cup en kon het in de Champions League geen vuist maken tegen AC Milan. Daardoor lijkt ook dit seizoen zonder prijs te gaan eindigen. Cristian Stellini zal het seizoen afmaken als hooftrainer. Ryan Mason is zijn assitent.

"We hebben nog tien Premier League-wedstrijden te gaan en we moeten vechten voor een Champions League-plaats", aldus voorzitter Daniel Levy in een statement. "We moeten allemaal samen optrekken. Iedereen moet naar voren treden om de hoogst mogelijke finish voor onze club en geweldige, loyale supporters te garanderen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!