Nieuws

Kimmich reageert op naderend vertrek Nagelsmann: 'Hij is een uitstekende trainer'

Kimmich reageert op naderend vertrek Nagelsmann: 'Hij is een uitstekende trainer'

24-03-2023 13:57

Joshua Kimmich is zich met de Duitste nationale ploeg aan het voorbereiden op de interland tegen Peru, maar op de persconferentie gaat het vooral over het nieuws dat Julian Nagelsmann ontslagen gaat worden door Bayern München. Kimmich neemt het op voor zijn trainer en schaart hem onder de drie beste oefenmeesters uit zijn loopbaan.

"Het is een hot topic en dat begrijp ik, maar de bevestiging van de club is er nog niet', reageert Kimmich op de persconferentie. "Daarom hoop ik dat jullie begrijpen dat ik er weinig over kan en wil zeggen. Ik kan nu alleen zeggen dat Julian Nagelsmann een uitstekende trainer is. Ik heb veel toptrainers gehad, maar hij staat zeker in mijn topdrie."

Kimmich erkent dat de verhalen over het vertrek van Nagelsmann hem bezighouden. "Het gaat over de trainer van de club waar ik speel, iemand waarmee ik dagelijks werk. Tijdens de training of bij een wedstrijd van de nationale ploeg mag het echter geen rol spelen, maar als we op onze kamer zijn en het een en ander lezen en zien, dan houdt het je wel bezig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!