Transfernieuws

PSV heeft beet en presenteert Veerman: 'Naar die uitdaging zocht ik'

PSV heeft beet en presenteert Veerman: 'Naar die uitdaging zocht ik'

05-01-2022 10:32

Joey Veerman mag zich officieel speler van PSV noemen. De middenvelder komt over van sc Heerenveen, dat rond de zes miljoen euro ontvangt, en tekent een contract tot medio 2026.

Afgelopen zomer stond Veerman al op de radar van PSV. Van een transfer kwam het toen echter niet. Nadat Davy Pröpper bekend maakte dat hij stopt met voetballen, had PSV opnieuw interesse in Veerman. Feyenoord was ook in de race, maar de koploper van de Eredivisie had meer financiële stootkracht dan de Rotterdammers.

In Eindhoven moet Veerman de concurrentiestrijd aangaan met Marco van Ginkel en Érick Gutiérrez. Ibrahim Sangaré lijkt zeker van zijn plek in de PSV-basis. De Ivoriaan is echter wel afwezig in januari vanwege de Afrika Cup, wat kansen biedt voor Veerman.

In gesprek met de clubkanalen van PSV laat de 23-jarige creatieveling weten dat hij blij is met zijn gewenste transfer. "Ik ben ontzettend blij met deze stap en de snelheid waarmee PSV gehandeld heeft. Afgelopen zaterdag vertelde mijn zaakwaarnemer dat John de Jong navraag bij hem had gedaan en een dag later sprak ik al met Roger Schmidt. Ik kijk ernaar uit om bij deze prachtige club – de nummer één van de Eredivisie – te gaan voetballen. Je moet hier iedere week presteren. Naar die uitdaging was ik op zoek."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!