Nieuws

Kogel door de kerk: Schreuder is de nieuwe trainer van Club Brugge

Kogel door de kerk: Schreuder is de nieuwe trainer van Club Brugge

03-01-2022 19:18

Alfred Schreuder is de nieuwe coach van Club Brugge. De Nederlander volgt Philippe Clement, die naar AS Monaco is vertrokken, op bij de nummer twee van de Jupiler Pro League.

Schreuder begint in Brugge aan zijn derde klus als hoofdtrainer. De 49-jarige oefenmeester heeft desondanks wel veel ervaring in het voetbal, al was hij het gros van zijn loopbaan assistent-trainer. Bij Ronald Koeman (FC Barcelona), Julian Nagelsmann (Hoffenheim) en Erik ten Hag (Ajax) was Schreuder de rechterhand.

Bij Club Brugge komt de Nederlander in Ruud Vormer, Bas Dost en Noa Lang drie landgenoten tegen. Momenteel bereidt Blauw-Zwart zich in Marbella voor op het restant van de competitie. Aanstaande zaterdag staat er een oefenduel met Feyenoord op het programma. Of de wedstrijd doorgaat is nog maar de vraag, aangezien beide ploegen met coronabesmettingen kampen. Of Schreuder dan al op de bank zit, is nog niet bekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!