Nieuws

Oud-topspits Makaay is duidelijk over toekomstplannen: 'Die ambitie heb ik niet'

Oud-topspits Makaay is duidelijk over toekomstplannen: 'Die ambitie heb ik niet'

8 maart - 20:29

Roy Makaay heeft geen ambitie om ooit als hoofdtrainer aan de slag te gaan. De voormalig Bayern München-goalgetter zegt zich goed te voelen in een rol meer op de achtergrond.

In november vorig jaar werd Giovanni van Bronckhorst aan de kant geschoven als manager bij Rangers FC. In het kielzog moest ook assistent-trainer Makaay zijn biezen pakken. "Ik was graag bij Rangers gebleven", zegt hij bij RTL7. "Ik werk erg prettig onder Van Bronckhorst. Of dat weer zo gaat zijn, moet de toekomst uitwijzen.

Vervolgens wordt Das Phantom gevraagd of hij ooit nog als hoofdtrainer aan de slag wil. "Nee, die ambitie heb ik niet. Het assistent-trainerschap ligt mij beter." Inmiddels is Makaay ook weer aan de slag, in een rol op de achtergrond bij Bayern. "Ik doe weer een aantal dingen. Binnenkort wordt een projectje aangekondigd wat we samengaan doen. Ik ben een soort ambassadeur. Dingen voor deze club doen is heel mooi."

Favoriete Bayern-speler

Gevraagd naar de huidige speler van Der Rekordmeister die het meest indruk maakt, aarzelt de oud-aanvaller geen moment. "Ik kijk heel graag naar Jamal Musiala", vervolgt Makaay. "Wat een fenomenale geniale speler is dat. Als je kijkt wat ze voorin allemaal hebben... Dit jaar is hij volgens mij de eerste wie Nagelsmann op het wedstrijdformulier zet. Hij heeft Gnabry, Mané, Sané, Gnabry.. Maar Musiala speelt altijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie