Nieuws

Steijn biedt Ralf Seuntjens de kans om zijn conditie op peil te houden bij Sparta

Steijn biedt Ralf Seuntjens de kans om zijn conditie op peil te houden bij Sparta

21-02-2023 19:30

Ralf Seuntjens houdt voorlopig zijn conditie op peil bij Sparta Rotterdam. De 33-jarige aanvaller is genezen van lymfeklierkanker en hoopt snel zijn rentree te kunnen maken in het betaald voetbal. 

'Ralf Seuntjens traint de komende periode twee keer per week mee met Sparta Rotterdam. Vanwege zijn goede band met trainer Maurice Steijn geeft Sparta hem de kans om weer fit te worden, ter voorbereiding op een nieuw seizoen in Japan, waar hij onder contract staat bij FC Imabari', schrijft Sparta in een Twitter-bericht. Imabari, dat op het derde niveau in Japan uitkomt, start het nieuwe seizoen op zondag 5 maart met een thuiswedstrijd tegen Fukushima United. 

Seuntjens kreeg in mei de diagnose lymfeklierkanker, nadat een tumor werd ontdekt bij de 33-jarige Bredanaar. De spits was op dat moment net aangesloten bij Imabari. Eind vorige maand liet hij weten schoon te zijn. 'Wat een heftig jaar is het geweest voor mij. Ik had na mijn chemokuren alle vertrouwen dat de uitslag in november goed zou zijn. Helaas was de scan in november onzeker en gingen ze uit van een recidief. Vorige week is er een nieuwe scan gemaakt en het wonder was daar, want de activiteit van de lymfeklierkanker was weg!', schreef Seuntjens.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!