Nieuws

Van de Looi vertrekt na het Europees Kampioenschap na vijf jaar bij Jong Oranje

Van de Looi vertrekt na het Europees Kampioenschap na vijf jaar bij Jong Oranje

14-02-2023 17:38

Erwin van de Looi stopt na het EK na vijf jaar bij Jong Oranje. De 50-jarige trainer plaatste zich twee keer voor het EK met de beloftenploeg van het Nederlands elftal.

De KNVB meldt dinsdagmiddag dat Van de Looi na het EK stopt als bondscoach van Jong Oranje. Van de Looi neemt op de kanalen van de KNVB afscheid. "De afgelopen vijf jaar heb ik met veel plezier bij de KNVB gewerkt. Ik heb het altijd eervol gevonden om bezig te zijn met de grootste voetbaltalenten van ons land, zeker als je ziet dat die jongens vervolgens doorbreken bij het Nederlands elftal. Het is een mooie periode geweest, maar mijn gevoel zegt dat het tijd wordt voor iets anders."

Wat Van de Looi na het EK gaat doen, is nog niet duidelijk. "Ik ga de komende tijd kijken welke nieuwe uitdagingen er op mijn pad komen. Er komt eerst natuurlijk nog een prachtig EK aan en daar willen we samen een succes van maken."

Directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen bedankt Van de Looi voor bewezen diensten. "We zijn Erwin vooral dankbaar voor zijn goede werk de afgelopen jaren. Hij heeft uitstekend werk verricht bij Jong Oranje, zowel in sportief als organisatorisch opzicht. Jong Oranje heeft zich onder zijn leiding sinds lange tijd weer twee keer geplaatst voor een eindronde met aansprekend voetbal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!