Nieuws

NEC financieel in zwaar weer: 'We zullen moeten vechten voor de toekomst'

NEC financieel in zwaar weer: 'We zullen moeten vechten voor de toekomst'

29-12-2021 14:20

NEC zit financieel in zwaar weer en heeft bekend gemaakt dat er afgelopen seizoen een verlies is geleden van ruim 3,8 miljoen euro. De coronacrisis en het instorten van de tribune spelen hier uiteraard een aanzienlijke rol in.

De rode cijfers hebben gedeeltelijk te maken met de lege tribunes door de coronamaatregelen, maar ook met een investering die NEC begin dit seizoen deed. Voor 2,1 miljoen euro werd er een spelersfonds afgekocht, waar NEC voorheen een deel van de transferinkomsten aan moest afstaan. In de toekomst zal dit meer geld moeten opleveren, maar vooralsnog draagt het niet bij aan de financiële gezondheid van de club.

Hoewel NEC dit seizoen uitstekend presteert en steevast in de middenmoot staat, werden de problemen nog groter toen een deel van de tribune instortte tijdens de derby tegen Vitesse. 'We zullen moeten vechten voor de toekomst aangezien we de schades en gevolgen inzien van het instorten van de tribune', schrijft de club in een verklaring op de website.

'De omzet en de kosten zullen wederom onder druk komen van de coronacrisis en stadionontwikkelingen in de komende maanden. De hulp van eenieder (overheid, gemeente, politie, supporters en businessleden) zal keihard nodig blijken om een stip richting de toekomst te kunnen blijven zetten.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!