Opinie

Berghuis diep onder de indruk van teamgenoot: Hij loopt ze zo makkelijk voorbij

Berghuis diep onder de indruk van teamgenoot: "Hij loopt ze zo makkelijk voorbij"

13-02-2023 06:57 Laatste update: 08:15
1

Mohammed Kudus behoort dit seizoen vrijwel wekelijks tot de uitblinkers bij Ajax. De ontwikkeling van de Ghanees gaat ook niet onopgemerkt voorbij aan Steven Berghuis. De Oranje-international toont zich diep onder de indruk van zijn Ghanese ploeggenoot.

Tegen RKC Waalwijk (3-1) werd Kudus uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. De offensieve technicus nam de derde treffer voor zijn rekening na een fraaie assist van Berghuis. "Soms sta ik versteld van wat deze jongen kan", zegt de aangever op de persconferentie. "Op het trainingsveld loopt hij er af en toe een paar zo makkelijk voorbij. Dat deed hij nu ook in een wedstrijd. Dit zijn jongens die het verschil kunnen maken."

John Heitinga is het eens met de 31-jarige linkspoot. "Hij speelt met heel veel vertrouwen. We weten dat hij exceptionele kwaliteiten heeft. Hij kan een man passeren en een overtalsituatie creëren. Ik denk dat we heel blij moeten zijn dat Kudus bij Ajax speelt."

Na de goal van Kudus baarde Berghuis opzien door een pet van een toeschouwer op zijn hoofd te zetten. "Soms kun je dingen niet verklaren. Ik vierde het zo uitbundig omdat het een belangrijk moment was. We hadden best wat moeite met de manier waarop RKC speelde. Bij de 3-1 was de wedstrijd over."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!