Nieuws

Van de Ven in het zonnetje gezet bij Wolfsburg: fans geven blijk van waardering

Van de Ven in het zonnetje gezet bij Wolfsburg: fans geven blijk van waardering

06-02-2023 12:55 Laatste update: 13:10

Micky van de Ven heeft maandag een eervolle prijs in ontvangst mogen nemen bij VfL Wolfsburg. De mandekker is door de supporters uitverkozen tot beste speler van de eerste seizoenshelft.

Van de Ven maakte anderhalf jaar geleden de overstap van FC Volendam – toen nog spelend in de Keuken Kampioen Divisie  - naar Wolfsburg. Nu hij afgelopen seizoen heeft kunnen wennen aan het niveau van de Bundesliga, is hij dit seizoen uitgegroeid tot een vaste kracht in Duitsland. De mandekker stond tot nu toe in alle 22 officiële duels die Die Wölfe speelden aan de aftap.

Dat de supporters Van de Ven hoog hebben zitten, blijkt wel uit de stemming. Liefst 46% van de stemmen ging naar de Nederlander, die teamgenoten Maximilian Arnold en Patrick Wimmer met 14% op gepaste afstand hield.

Waar de prijs als een welkome blijk van waardering zal voelen, zal de stemming van Van de Ven toch niet opperbest zijn. Wolfsburg kreeg zondag in eigen huis op de spreekwoordelijke kloten van Bayern München. Het werd 2-4 voor Der Rekordmeister, dat na negentien minuten voetballen al met 0-3 aan de leiding ging.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!