22 doelpunten in eerste vier PL-duels op Boxing Day: 9 goals bij City-Leicester

26-12-2021 19:14

De eerste vier Premier League-wedstrijden op Boxing Day stelden niet teleur. In totaal werden er 22 doelpunten gemaakt op de vier velden, negen tijdens de wedstrijd tussen Manchester City en Leicester City (6-3). Verder waren er overwinningen voor Tottenham Hotspur, Arsenal en Southampton.

Manchester City - Leicester City 6-3
Het affiche waar de meeste mensen naar uitkeken stelde absoluut niet teleur: Manchester City en Leicester City verwenden de kijkers zondagmiddag op negen doelpunten. Het eerste halfuur was voor de thuisploeg, dat Leicester alle hoeken van het veld liet zien. Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez, Ilkay Gündogan en Raheem Sterling zorgden voor een snelle 4-0 voorsprong voor City.

Waar velen dachten dat de wedstrijd hiermee gespeeld was, besloot Leicester er na de rust de beuk in te gooien. De spelers van City lieten zich overrompelen en binnen no-time stond het 4-3. James Maddison, Ademola Lookman en Kelechi Iheanacho zorgden ervoor dat de spanning weer terug in de wedstrijd kwam.

Dat was echter ook het signaal voor City om er nog weer even voor te gaan. Aymeric Laporte kopte op aangeven van Riyad Mahrez de 5-3 tegen de touwen, Sterling zorgde vlak voor tijd voor het slotakkoord met de 6-3. In de blessuretijd van de wedstrijd kwam Fernandinho nog goed weg na een roekeloze overtreding op Maddison, maar scheidsrechter Chris Kavanagh liet het bij geel.

Norwich City - Arsenal 0-5
Het vertrouwen van het Arsenal-bestuur in manager Mikel Arteta lijkt zich de laatste weken dubbel en dwars terug te betalen. The Gunners lieten op bezoek bij Norwich City geen spaan heel van de hulpeloze tegenstander. Het is de vijfde overwinning op rij voor Arsenal (vier in de Premier League, één in de League Cup).

Norwich wist al snel waar het aan toe was in eigen stadion: Bukayo Saka maakte na zes minuten de 0-1. Vlak voor rust verdubbelde Kieran Tierney de marge en na rust liep Arsenal via doelpunten van Saka, Alexandre Lacazette en Emile Smith Rowe uit naar een simpele 0-5 overwinning.

Tottenham Hotspur - Crystal Palace 3-0
Tottenham Hotspur blijft in de race om Champions League-kwalificatie na een solide 3-0 overwinning op stadsgenoot Crystal Palace. Het duurde even voordat we spektakel te zien kregen, maar vervolgens sloeg de ploeg van Antonio Conte binnen korte tijd twee keer toe. Harry Kane en Lucas Moura zorgden ervoor dat Tottenham met een 2-0 stand ging rusten.

Door een oliedomme rode kaart voor Wilfried Zaha vlak voor rust, was het voor Tottenham een koud kunstje om de wedstrijd in de tweede helft uit te spelen. Veel gebeurde er niet meer, maar Heung-Min Son pikte zijn doelpuntje nog mee. Hij bepaalde de eindstand op 3-0.