Nieuws

Voormalig Oranje-internationals Afellay en Elia lopen trainersstage bij Feyenoord

Voormalig Oranje-internationals Afellay en Elia lopen trainersstage bij Feyenoord

17-01-2023 16:52 Laatste update: 16:58

Ibrahim Afellay, Eljero Elia en Karim Saidi lopen stage bij Feyenoord. De drie ex-voetballers zijn begonnen aan hun UEFA C-cursus en gaan ervaring opdoen bij de jeugdopleiding van de Rotterdammers.

Elia en Saidi hebben in het verleden bij Feyenoord onder contract gestaan. Eerstgenoemde werd in 2017 landskampioen met de Stadionclub en vertrok daarna naar het Turkse Istanbul Basaksehir. Na binnenlandse avonturen bij FC Utrecht en ADO Den Haag is de inmiddels 35-jarige Elia clubloos. De voormalig Oranje-international gaat bij Feyenoord meelopen bij David Toxopeus (Onder 15), meldt RTV Rijnmond.

Afellay gaat meelopen met Brian Pinas en Robin van Persie bij de Onder 16. De voormalig Oranje-international heeft in de loop der jaren een goede band opgebouwd met Van Persie. Afellay, die voor onder meer PSV, FC Barcelona en Schalke 04 speelde, keerde in 2019 terug in Eindhoven. Na een ietwat teleurstellende terugkeer - waarin de Utrechter slechts vier officiële wedstrijden speelde - hing Afellay zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

Saidi, die tussen 2004 en 2008 onder contract stond bij Feyenoord, sluit aan bij de Onder 14 van Erik van der Ven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!