Transfernieuws

PSV vist definitief achter het net: Girona bevestigt de komst van Tsygankov

PSV vist definitief achter het net: Girona bevestigt de komst van Tsygankov

17-01-2023 13:44

PSV kan de komst van Viktor Tsygankov definitief op zijn buik schrijven. Girona FC heeft de komst van de aanvaller wereldkundig gemaakt.

Girona maakt bekend dat de club Tsygankov tot medio 2027 heeft vastgelegd. Het is onbekend hoeveel geld er is neergeteld om het nog een halfjaar lopende contract van de Oekraïener bij Dinamo Kiev af te kopen.

De 25-jarige aanvaller was lange tijd in beeld bij PSV om het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool en het mogelijke vertrek van Noni Madueke naar Chelsea op te vangen. Tsygankov is een linkspoot die voornamelijk vanaf rechts naar binnen komt en leek daardoor geen één op één vervanger voor Gakpo.

De afgelopen dagen werd duidelijk dat PSV achter het net zou gaan vissen. De aanvaller werd al gesignaleerd bij Girona op de tribune, terwijl eerder vandaag al werd gemeld dat er een persoonlijk akkoord was bereikt met de belangenbehartigers van de buitenspeler.

Nu is de deal na een akkoord met Dinamo Kiev in kannen en kruiken. De aanvaller kwam uiteindelijk tot 241 duels voor Dinamo Kiev, waarin hij 95 keer scoorde en 64 assists gaf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!