Nieuws

Ajax-delegatie ziet doelwit rood pakken in België-topper: 'Dit was stom van hem'

Ajax-delegatie ziet doelwit rood pakken in België-topper: 'Dit was stom van hem'

9 januari - 10:19

Een delegatie van Ajax zat zondagmiddag op de tribune om Abakar Sylla te bekijken. De afgereisde groep zag de verdediger van Club Brugge door het lint gaan nadat hij een rode kaart ontving tegen RC Genk.

Eerder deze week werd bekend dat Sylla in beeld is bij Ajax. De twintigjarige verdediger zou in beeld zijn om de defensieve problemen van de Amsterdammers op te lossen. De Nederlandse delegatie zal alleen niet zo blij zijn geweest met wat het heeft gezien. De Ivoriaan werd met rood van het veld gestuurd en liet zich daarna volledig gaan.

Sylla kwam in de eerste helft van het duel al goed weg met een gele kaart, nadat hij Joseph Paintsil had aangepakt. Scheidsrechter Lawrence Visser besloot hem te sparen, maar kon in de tweede helft niet anders dan opnieuw een kaart trekken. Na een nieuwe overtreding van de verdediger op Paul Onuachu werden de nodige wegwerpgebaren gemaakt, waardoor de Ivoriaan zijn tweede geel ontving.

Scott Parker – debuterend trainer van Club – sprak na afloop met Sylla. "Hij is jong, en heeft enorm veel potentieel", begon hij tegen de Belgische pers. "Ik ben ook jong geweest en heb ook fouten gemaakt, maar dit was stom van hem. Ik wil passie zien, maar er is een lijn die je niet kan overschrijden. We zullen hem ondersteunen en proberen uit te leggen dat hij zijn emoties onder controle moet leren houden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s