Nieuws

De Bruyne kijkt kritisch terug op WK met België: 'Was de laatste twee jaar al zo'

De Bruyne kijkt kritisch terug op WK met België: 'Was de laatste twee jaar al zo'

24-12-2022 15:23

België werd op het WK in Qatar al in de groepsfase roemloos uitgeschakeld. Kevin De Bruyne kijkt in gesprek met Play Sport realistisch terug op de optredens van De Rode Duivels.

"We moeten accepteren dat het niet goed genoeg was", aldus De Bruyne. "Het WK was gewoon niet goed genoeg van ons. Dat moeten we gewoon accepteren en hopen dat we de volgende keer beter doen." Volgens de middenvelder van Manchester City kwamen de Belgen maar één duel goed voor de dag. "Als we eerlijk zijn, hebben we alleen in de tweede helft tegen Kroatië goed gespeeld. Die andere matchen waren niet zo goed."

"Op een of andere manier hebben we geen reden tot klagen en moeten we dat gewoon accepteren als ploeg", vervolgt De Bruyne. "Het was gewoon niet goed genoeg, maar ik denk dat de laatste 2 jaar niet echt top zijn geweest. Als je de laatste periode van matchen bekijkt, hebben we eigenlijk niet zo veel gewonnen en speelden we al een tijdje niet echt goed voetbal."

Volgens De Bruyne is het hoog tijd om de weg omhoog weer in te slaan. Iets was tot op heden nog niet lukte. "Op een of andere manier hebben we proberen te zoeken om het beter te doen.Ik denk dat het er dit toernooi gewoon niet in zat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie