Opinie

De verwachting is dat Brenet FC Twente volgend jaar gaat verlaten

"De verwachting is dat Brenet FC Twente volgend jaar gaat verlaten"

21-12-2022 12:47

Volgens TC/Tubantia en RTV Oost bestaat er geen enkele twijfel over: Joshua Brenet is bezig aan zijn laatste maanden in het shirt van FC Twente. De rechtsback werd in de afgelopen transferperiode nog begeerd door Feyenoord en PSV, maar besloot bij te tekenen bij de Tukkers.

In de zomer ondertekende de Oranje-international een tweejarig contract bij de Enschedeërs, nadat hij eerder met succes het eerste half jaar van 2022 voor FC Twente was uitgekomen. "Brenet is op dit moment geblesseerd. De verwachting is wel dat Brenet na één seizoen FC Twente gaat vertrekken", geeft clubwatcher Leon ten Voorde aan in de podcast De Ballen Verstand van de regionale krant en RTV Oost.

"Daar gaat iedereen vanuit." De woorden van Ten Voorde worden beaamd door Tijmen van Wissing namens RTV Oost. "Brenet gaat zijn carrière denk ik nog ten gelde maken", verwacht de verslaggever. "Hij is ook gewoon goed en een van de spelers met de meeste potentie."

Aan de andere kant denkt Wissing dat FC Twente zich nog gaat roeren op de transfermarkt. "Hij (technisch directeur Jan Streuer, red.) is wel bezig met een speler, we waren een beetje aan het speculeren. Misschien een rechtsback, misschien aanvallend, misschien al wel voor volgende seizoen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!