Nieuws

Kroatisch succes verklaard: 'Geleerd van onze ouders dat je ervoor moet vechten'

Kroatisch succes verklaard: 'Geleerd van onze ouders dat je ervoor moet vechten'

12-12-2022 11:58

Josip Juranovic en Bruno Petkovic hebben het succes van Kroatië op dit WK verklaard. Volgens de rechtsback en spits van de halvefinalist van het toernooi in Qatar is de eenheid binnen de selectie het grote geheim.

Kroatië is net als in 2018 bezig aan een ijzersterk WK en klopte tot ieders verrassing Brazilië in de kwartfinale na strafschoppen. "Het geheim van ons succes is dat we als een eenheid spelen", zegt Juranovic op de persconferentie voorafgaand aan de halve finale tegen Argentinië. "We spelen als eenheid. Als een familie, zoals je hieronder ook ziet."

"Iedereen strijdt voor elkaar, we zijn een team en dat is ons geheim", aldus Juranovic die bijval krijgt van de eveneens aangeschoven Petkovic, goudhaantje tegen Brazilië met de gelijkmaker diep in de verlenging. "Een van de redenen is, is dat we een klein land zijn en nog jong. Wij hebben niet met eigen ogen gezien hoe ons land is ontstaan en hoe we voor onze onafhankelijkheid hebben gestreden in de jaren '90."

Juist de gevochten strijd zorgt volgens Petkovic voor een diepgewortelde band tussen de spelers onderling. "Dat hebben we geleerd van onze ouders en dat dragen we ons hele leven al mee. Je vecht, je werkt hard en als je dat niet doet, bereik je helemaal niets in je leven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!