Nieuws

Argentijn verklaart provocaties richting Oranje: 'Foto vertelt het verhaal niet'

Argentijn verklaart provocaties richting Oranje: 'Foto vertelt het verhaal niet'

10-12-2022 11:41 Laatste update: 11:59

Direct na de laatste benutte strafschop vierden de spelers van Argentinië de overwinning op het Nederlands elftal op nogal gnuivende wijze. Volgens Nicolás Otamendi lagen provocaties van de Oranje-spelers ten grondslag aan de manier van juichen van de Zuid-Amerikanen.

Op beelden is duidelijk te zien hoe de spelers van Louis van Gaal de Argentijnse spelers die mochten aanleggen voor een penalty op het moment dat ze naar de stip liepen uit hun concentratie probeerden te halen. "Ik vierde het in hun gezicht omdat er een speler was van Nederland die bij iedere strafschop die wij namen naar ons toe kwam en wat riep richting onze spelers", wordt Otamendi opgetekend door het ANP.

Daarmee reageert de verdediger op een foto waarop te zien is hoe de Argentijnen op bijzonder provocerende wijze de overwinning vierde. "Maar die foto vertelt niet het hele verhaal. Wij reageerden op hun gedrag." Denzel Dumfries kreeg na het laatste fluitsignaal nog een tweede gele prent van de veelvuldig bekritiseerde scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz, nadat hij door het lint ging na opgehitst te zijn door Otamendi.

Volgens de PSV'er hoort dergelijk gedrag thuis in het voetbal. "Het is een verhitte pot en je weet dat je wordt uitgedaagd en dat er opstootjes komen. Je probeert elkaar te provoceren, het gaat over en weer. Ik was zelf ook bezig tijdens de strafschoppenserie. Je probeert alles te doen. Zij ook. Ik houd er niet van om naar andere spelers te wijzen, maar ik had zo mijn redenen. Of dat slim is weet ik niet. Er gebeurde iets waardoor ik reageerde."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!