Nieuws

VN Man of the Match: Hakimi maakt rol van Marokko-vedette meer dan waar

VN Man of the Match: Hakimi maakt rol van Marokko-vedette meer dan waar

23-11-2022 13:00 Laatste update: 13:07
0

Voor de derde keer dit WK eindigde een duel onbeslist. Marokko-Kroatië eindigde zoals het begon en het uitvallen van linksback Noussair Mazraoui met een blessure was misschien wel de meest noemenswaardige gebeurtenis. De Marokkaanse vleugelverdediger aan de andere kant van het veld blonk teglijkertijd uit en is de VN Man of the Match: Achraf Hakimi.

De bij Ajax opgeleide Mazraoui speelt doorgaans als rechtsachter, maar moet bij de nationale ploeg genoegen nemen met een plekje als linksback. Dat heeft alles te maken met het feit dat Hakimi onomstreden is. Dat was hij al onder Vahid Halilhodžić, maar ook onder de huidige bondscoach Walid Regragui is zijn situatie onveranderd gebleven.

De Paris Saint-Germain-speler staat erom bekend de gehele rechterflank te bestrijken en deed dat ook in het duel met de stugge Kroaten en bewees daarmee het gelijk van Regragui om voor hem te kiezen. Vier van de twee luchtduels die Hakimi aanging, werden gewonnen. Dat terwijl zijn directe tegenstander Ivan Perisic toch vijf centimer groter is.

Heerljke vrije trap

Met een passingsnauwkeurigheid van 83% behoorde Hakimi tot één van de besten van het veld. Daarnaast liet de rechtspoot zich gelden bij een vrije trap. Waar Hakim Ziyech eerder een uitgelezen kans verprutste vanaf een meter of twintig van de goal, haalde de PSG-back op even heerlijke als vernietigende wijze uit: zijn inzet spatte uiteen op de vuisten van de Kroatische doelman: Dominik Livakovic.

Verdedigend stond Hakimi daarnaast zijn mannetje, getuige de drie intercepties en drie tackles die slaagden. Marokko hield tegen de stugge Kroaten knap stand en mag zodoende een welkom punt bijschrijven tegen de WK-finalist van 2018.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie