Nieuws

Van Gaal lyrisch over 'eerste keeper' Noppert: Hij heeft geen fout gemaakt

Van Gaal lyrisch over 'eerste keeper' Noppert: "Hij heeft geen fout gemaakt"

21-11-2022 19:51

Andries Noppert is definitief de eerste keeper van het Nederlands elftal. Dat bevestigt Louis van Gaal na afloop van de 0-2 overwinning in het eerste duel van Oranje op het WK.

Over het optreden van zijn elftal is de bondscoach redelijk tevreden. "Ik had niet de indruk dat wij zouden verliezen", analyseert hij bij de NOS. "Met de inbreng van Memphis verwachtte ik dat hij nog zou vallen. Dat is een speler die het verschil maakt. We hebben afgesproken om hem voor dertig minuten te brengen. Dat mag dan ook geen minuut later. We moeten hem tegen zichzelf beschermen!"

Over de defensieve organisatie was de keuzeheer over het algemeen te spreken. "Senegal heeft amper een kans gehad in de eerste helft. En in de tweede helft misschien twee. We hebben ook een keeper (Noppert, red.) die de ballen pakt. We hebben een goede klik. Hij is direct en kan dingen zeggen met een lach. Hij heeft een paar kanten van mijn persoonlijkheid."

Vooral de redding op een schot van Senegal-spits Boulaye Dia was katachtig. Van Gaal toont zich onder de indruk. "Bij die ene bal moet je een reach hebben...", klinkt het bewonderend. "Hij heeft geen fouten gemaakt en is de eerste keeper."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!