Nieuws

Ten Hag na winst tegen West Ham: 'De spirit die we hebben is fabuleus'

Ten Hag na winst tegen West Ham: 'De spirit die we hebben is fabuleus'

30-10-2022 20:31

Manchester United won zondagavond in de Premier League met 1-0 van West Ham United. The Reds zijn daardoor in acht opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. Pep Guardiola stelde vooraf dat het lek boven zou zijn bij zijn concurrent, maar daar denkt Erik ten Hag anders over. Hij reageerde voor de camera’s van Sky Sports.

"Ik heb het gevoel dat United aan het terugkeren is. Ik zag daar signalen van in de overwinning op Sheriff Tiraspol en in de eerste helft van de wedstrijd tegen Chelsea. Het bevalt me wel wat ik nu van United zie", zei de manager van Manchester City vooraf op een persconferentie.

Zijn Nederlandse collega bij United is het daar bescheiden genoeg niet helemaal mee eens. "Kijk maar naar de tweede helft. Maar de spirit die we hebben is fabuleus en we hebben de kwaliteit om doelpunten te maken. Als we zo door blijven gaan, gaan we de goede kant op", aldus Ten Hag. United staat op dit moment vijfde in Engeland.

"Ik ben bijvoorbeeld heel blij met de ontwikkeling van Diogo Dalot. Hij wordt met de wedstrijd beter in het kiezen van zijn verdedigende positie. Ook Casemiro is briljant. Je kan zien waarom hij vijf keer de Champions League heeft gewonnen. Dat zie je elke wedstrijd, elke training. Hij kan alleen maar beter worden."

Tenslotte ging het nog even over Cristiano Ronaldo, die voor de tweede keer op rij in de basis mocht starten. "Hij deed het vrij goed. Hij nam in de eerste helft het initiatief bij het druk zetten en zocht de combinatie. Ik zei in de rust tegen he dat hij zich niet te snel moest laten inzakken. Laat het middenveld en de verdediging hun werk doen", sloot hij af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!