Nieuws

Sturm Graz beleeft droomscenario: 'Feyenoord was op alle fronten beter'

Sturm Graz beleeft droomscenario: 'Feyenoord was op alle fronten beter'

28-10-2022 08:46

Sturm Graz kan zijn geluk niet op na de overwinning op Feyenoord. De Oostenrijkse club verloor in Rotterdam nog met 6-0 en sloeg in eigen huis in de slotminuut toe. 

Otar Kiteishvili maakte in de slotminuut het beslissende doelpunt voor Sturm Graz. Feyenoord was in de eerste helft de betere, maar dat mondde niet in veel kansen uit. "Ik ben sprakeloos, het was zo emotioneel voor mij. Het betekent alles", stelt de matchwinner tegenover de Oostenrijkse tak van Sky. Trainer Christian Ilzer had eveneens een brede glimlach op zijn gezicht. "Dit is één van de mooiste momenten uit mijn trainerscarrière."

De trainer staat plots bovenaan in de groep met SS Lazio. "Het was zeer moeilijk", zegt Ilzer over de eerste helft. "Het was belangrijk dat we die zonder schade doorkwamen. Feyenoord was op alle fronten beter. We speelden zeer nerveus, hebben niets gecreëerd en leden simpel balverlies."

Door de nederlaag móét Feyenoord van Lazio winnen om nog kans te maken op overwintering in de Europa League. Tegelijkertijd moet Sturm Graz verliezen op bezoek bij FC Midtjylland. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!