Nieuws

Officieel: Brands stapt op bij Everton en komt met een statement

Officieel: Brands stapt op bij Everton en komt met een statement

06-12-2021 09:20 Laatste update: 12:00

Het is officieel: Marcel Brands is niet langer director of football bij Everton. Dat heeft de club zondagavond bekendgemaakt. Brands is ruim drie jaar actief geweest in Liverpool.

Er was al langere tijd onrust rondom Marcel Brands. De resultaten van Everton zijn slecht dit seizoen en daarnaast werd manager Rafael Benítez aangesteld tegen de zin van Brands in. Nadat eigenaar Farhad Moshiri besloot om Rafael Benítez openlijk te steunen en Brands te passeren, was het duidelijk welke kant het op ging.

'Vrijdag werden we het na een persoonlijk gesprek met de voorzitter en de andere leden van het bestuur eens dat ik zou vertrekken als director of football. Het was een van de moeilijkste beslissingen in mijn carrière', laat Brands weten in een statement. 'Er was een duidelijk verschil in visie en waar we heen wilden met deze mooie club tussen het bestuur en mij, daarom is deze beslissing genomen.'

De druk op Brands was niet meer te houden na de 1-4 nederlaag tegen rivaal Liverpool afgelopen woensdag. Een aantal Everton-supporters zocht Brands op bij het verlaten van de tribune en eiste dat hij zo snel mogelijk zou opstappen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!