Reactie

Nederlandse trots in de Conference League: 'Mooi om twee keer te scoren'

Nederlandse trots in de Conference League: 'Mooi om twee keer te scoren'

09-09-2022 13:06

Wouter Burger was donderdag één van de grote mannen bij FC Basel. De middenvelder die in Nederland voor Feyenoord en Sparta Rotterdam speelde, maakte twee goals tegen FC Pyunik.

Burger kennen we in Nederland niet echt als een speler die veel goals maakte en in zijn eerste jaar bij FC Basel was dat ook niet het geval. Dit seizoen lijkt er iets veranderd. Na zeven duels staat de teller op vier treffers, waarvan twee tegen de Armeense kampioen in de Conference League.

“Het is natuurlijk erg mooi om twee keer te scoren”, aldus de middenvelder na de 3-1 zege op Pyunik. “Ik speel wat hoger dan afgelopen seizoen, ik kom meer rond het strafschopgebied van de tegenstander en speel meer box-to-box”, luidt de verklaring van Burger.

“Vorig jaar speelde ik meer controlerend”, vervolgt de Rotterdammer. “Dat is ook een verklaring waarom ik nu scoor. Het heeft ook te maken met vertrouwen. Alles valt nu samen. Vandaag had ik twee kansen en maak ik twee goals. Dat is best aardig voor een middenvelder.”

In de competitie wil het nog niet echt lukken voor Basel. De Zwitsers staan na zes speelronden op een achtste plaats, met een wedstrijd minder gespeel dan de rest weliswaar. Op één wedstrijd na stond Burger elke wedstrijd in de basis in de competitie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!