Transfernieuws

Een tijdelijk afscheid: Ünüvar verlaat Ajax op huurbasis voor avontuur in Turkije

Een tijdelijk afscheid: Ünüvar verlaat Ajax op huurbasis voor avontuur in Turkije

30-08-2022 15:04

Naci Ünüvar vertrekt op huurbasis bij Ajax. De Turks Nederlandse middenvelder gaat aan de slag bij Trabzonspor.

Ünüvar klopt al jaren op de deur bij Ajax, maar tot een doorbraak kwam het tot op heden niet. De middenvelder vertrekt daarom op huurbasis naar de Turkse Süper Lig-kampioen Trabzonspor. De technisch begaafde spelverdeler heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2026.

Al in 2020 maakte de negentienjarige middenvelder zijn debuut in Ajax 1. Ünüvar kwam in actie in de bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg (7-0 winst) en mocht zelfs een zelfverdiende penalty nemen in dat duel. Die benutte de middenvelder feilloos. Tot op heden was dat één van de drie wedstrijden van de middenvelder in de hoofdmacht van Ajax.

Ünüvar kwam voornamelijk in actie voor Jong Ajax. De middenvelder speelde al 73 duels in voor de beloften en scoorde daarin 24 keer. Bij Trabzonspor komt de technicus Stefano Denswil tegen. De oud-verdediger van Ajax is een goede vriend van de jeugdinternational.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!