Nieuws

Jans voorziet lastige middag in Volendam: 'Ze hebben een sterk aanvalsduo'

Jans voorziet lastige middag in Volendam: 'Ze hebben een sterk aanvalsduo'

27-08-2022 14:53

FC Twente gaat zondag op bezoek bij FC Volendam na de Europese uitschakeling tegen Fiorentina (0-0) van donderdag. Het publiek heeft blijvende indruk gemaakt op trainer Ron Jans, tegelijkertijd waakt de oefenmeester voor onderschatting voor Het Andere Oranje.

De remise tegen de Italianen was niet genoeg, na eerder in Florence met 2-1 onderuit te zijn gegaan. "Het was donderdag een intense avond", blikt Jans in gesprek met de clubsite terug op het duel. "De teleurstelling over de uitschakeling is groot, maar we kunnen niemand iets verwijten. De spelers hebben alles gegeven. De steun van de supporters was overweldigend; na afloop gaven zij het team met een geweldig applaus de waardering die het verdiende."

Door de wedstrijd tegen Fiorentina kennen de Tukkers een korte voorbereiding op het duel met FC Volendam. "Collega Wim Jonk staat garant voor aanvallend voetbal vanuit een goed georganiseerde defensie. Dat zal morgen in hun uitverkochte stadion niet anders zijn. Ze hebben enkele technisch vaardige spelers en voorin een sterk aanvalsduo in de personen van Veerman en Mühren."

Jans kan over een vrijwel fitte selectie beginnen. Op Julio Pleguezuelo na kent FC Twente geen personele problemen. De pot in Noord-Holland wordt zondag om 14.30 uur afgetrapt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s