Nieuws

Vlap: 'Als er 50.000 bezetting was geweest, had het denk ook vol gezeten'

Vlap: 'Als er 50.000 bezetting was geweest, had het denk ook vol gezeten'

23-08-2022 16:35 Laatste update: 16:38

Michel Vlap kijkt uit naar de return met Fiorentina in de play-offs van de Conference League. FC Twente verloor afgelopen week met 2-1 in Florence, maar volgens de middenvelder maken de Tukkers een goede kans om Europees voetbal te halen.

De returnwedstrijd tussen Twente en Fiorentina leeft enorm in Enschede. "Ik denk dat er ook als er 50.000 bezetting was geweest, het vol had gezeten. Het is wel kicken. Hier leef je voor als voetballer, toch?", zegt Vlap in gesprek met RTV Oost.

De Twente-middenvelder heeft vertrouwen in een goede afloop. "Eigen gras, eigen stadion, eigen bal. Fans erachter. Dus dan moeten we zorgen dat we gewoon hard werken en erop klappen. Niet angstig zijn. We spelen niet voor niets tegen Fiorentina, daar hebben we zelf voor geknokt. Dus dan moeten we het nu ook laten zien."

"Als je met poep in de broek tegen zo'n tegenstander gaat spelen, dan ga je het ontzettend moeilijk krijgen", vervolgt Vlap. "Uiteindelijk vind ik dat wij ontzettend goed kunnen voetballen en dat moeten we laten zien. En niet met lange ballen en alleen maar ballen wegschieten. Daar speel je hen alleen maar mee in de kaart. Het is een fysieke ploeg, die ook wel kunnen voetballen, maar vooral fysiek zijn ze heel goed. Dus wij moeten het voetballen doen en dan hebben we ook de spelers voor."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!