Transfernieuws

'Meer slecht nieuws voor Dest: Barça meldt zich bij Villarreal voor rechtsback'

'Meer slecht nieuws voor Dest: Barça meldt zich bij Villarreal voor rechtsback'

16-08-2022 18:31

Slecht nieuws voor Sergiño Dest. FC Barcelona is geïnteresseerd in Juan Foyth van Villarreal CF en wil de rechtsback graag naar Catalonië brengen. Villarreal zit dat niet zo zitten. 

Dest ontbrak al in de wedstrijdselectie in de seizoensouverture tegen Rayo Vallecano en loijkt uitgespeeld bij Barcelona. Diario SPORT schreef eerder al dat trainer Xavi Hernández het niet ziet zitten in de Amerikaanse Nederlander en Dest mag inmiddels vertrekken bij de club waar hij tot 2025 vastligt. 

Claudio Curti, de zaakwaarnemer van Foyth, werd dinsdag gespot op het trainingscomplex van Barça, schrijft Mundo Deportivo. Technisch directeur Mateu Alemany vergezelde hem. Foyth maakte het afgelopen seizoen de verandering van centrale verdediger naar rechtsback en dat pakte goed uit. Unai Emery besloot de verdediger op rechts te zetten en de 24-jarige Argentijn maakte een goede indruk op die positie. 

Aanvankelijk werd Foyth van Tottenham Hotspur gehuurd, maar vorig jaar besloot The Yellow Submarine de koopoptie van vijftien miljoen euro te lichten. Foyth heeft een ontsnappingsclausule van 42 miljoen euro achter zijn naam staan, waardoor de speler meteen moeilijk te halen is voor het noodlijdende Barcelona. Barça zette lange tijd in op de komst van César Azpilicueta, maar de Spanjaard bleef tegen alle verwachtingen in bij Chelsea FC. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!