Nieuws

Van Hooijdonk benadrukt Feyenoord-zwakte: 'Daar hebben ze een probleem'

Van Hooijdonk benadrukt Feyenoord-zwakte: 'Daar hebben ze een probleem'

15-08-2022 09:45

Aan tafel bij NOS Studio Voetbal zijn ze het roerend eens: Feyenoord heeft een probleem aan de linkerkant. Ibrahim Afellay stelt dat Oussama Idrissi er nog niet lekker in zit bij de Rotterdammers. Volgens Pierre van Hooijdonk liep de gehele linkerkant niet goed.

Feyenoord speelde zaterdag doelpuntloos gelijk tegem sc Heerenveen. De Rotterdammers kregen de nodige kansen, maar deze werden niet verzilverd. Van Hooijdonk weet waar dat aan ligt. "Feyenoord heeft aan de linkerkant een probleem. Daar gebeurde met Pedersen en Walemark helemaal niks", aldus de oud-spits bij Studio Voetbal. "Aan de rechterkant was er wel dreiging met Dilrosun, die een paar goede acties maakte. Het was veel te passief. Om alles bij Pedersen neer te leggen is ook veel te makkelijk. Hij vult een positie op waar Feyenoord niet echt iemand kant en klaar voor heeft."

Ook Afellay focust zich op de linkerkant. Vooral Idrissi voegde volgens de oud-PSV'er weinig toe na zijn invalbeurt. "Hij zit er nog niet echt lekker in. Idrissi passeerde eigenlijk alleen spelers in de breedte, of hij gaf ballen terug. Wat je in dit soort wedstrijden nodig hebt, zijn spelers die hun man passeren. Nu was het allemaal naar binnen toe of terug naar de back. Je moet buitenspelers hebben die wat forceren, dat deed alleen Dilrosun. Tegen zo'n tegenstander is dat veel te weinig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!