Breaking news

Van Gaal voert drie wijzigingen door in Oranje-opstelling voor cruciaal duel

Van Gaal voert drie wijzigingen door in Oranje-opstelling voor cruciaal duel

16-11-2021 19:30

Bondscoach Louis van Gaal heeft drie wijzigingen doorgevoerd bij Oranje voor het cruciale duel met Noorwegen. Jasper Cillessen staat onder de lat, Matthijs de Ligt heeft een plekje in het hart van de verdediging verworven en Steven Bergwijn mag zichzelf laten zien op de rechtsbuitenpositie.

Twee van de drie wijzigingen heeft Van Gaal noodgedwongen door moeten voeren. In de slotfase tegen Montenegro raakte Stefan de Vrij namelijk geblesseerd, waardoor hij tegen de Noren niet in actie kan komen. De Ligt neemt zijn plek dus in en vormt een koppel met Virgil van Dijk.

In de voorbereiding op het treffen met Noorwegen haakte Justin Bijlow ook af. Het is niet duidelijk wat de Feyenoord-keeper precies heeft, maar het gaat naar verluidt om een 'lichte voetbalblessure'. Cillessen staat daardoor onder de lat in De Kuip, zoals dinsdagmiddag al duidelijk werd. De goalie van Valencia krijgt de voorkeur boven Mark Flekken, die door Van Gaal eerst als tweede doelman naar voren werd geschoven.

Voor de rest staat Bergwijn dus ook in de basis. Dat gaat ten koste van Donyell Malen, die tegen Montenegro nog op de rechterflank stond. Van Gaal besloot de aanvaller van Borussia Dortmund toen echter in de rust al te vervangen. Bergwijn was toen ook zijn vervanger. Voor de rest begint Oranje ongewijzigd aan het duel.

De volledige Oranje-opstelling:
Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, F. de Jong, Klaassen; Bergwijn, Memphis, Danjuma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!