Nieuws

Ramzi trots op PSV-speler: 'Dat is waar je als coach alles voor wilt doen'

Ramzi trots op PSV-speler: 'Dat is waar je als coach alles voor wilt doen'

12-08-2022 09:40 Laatste update: 10:25

Twaalf nieuwelingen werden deze zomer verwelkomd in de A-selectie van trainer Ruud van Nistelrooij bij PSV. De verrassendste naam is desondanks misschien wel Ismael Saibari, afkomstig uit de eigen jeugd. De middenvelder stevent af op een basisplaats bij de Eindhovenaren.

Adil Ramzi kent Saibari nog van vorig seizoen toen de twee samen werkten bij Jong PSV. Tegenwoordig is Ramzi na het vertrek van Van Nistelrooij hoofdtrainer van het beloftenelftal. De Marokkaan is niet verrast door de ontwikkeling van Saibari. "Een stabiele jongen in zijn hoofd ook, met een beresterk lichaam en de wil om te leren van Ruud en de andere technische mensen. Ismael leeft voor het voetbal en is geen jongen die moeite heeft de focus vast te houden."

Twee jaar geleden werd Saibari overgenomen van KRC Genk. "Ik heb de afgelopen weken genoten van Ismael en als deze jongen bij PSV 1 slaagt, kan ik daar bijna emotioneel van worden. Klinkt heel gek misschien, maar dat is waar je als coach alles voor wilt doen", aldus Ramzi. 

Saibari viel sterk in tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Als vervanger van Johan Bakayoko liet hij zich in zowel verdedigend als aanvallend opzicht gelden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!