Transfernieuws

Diemers vertrekt naar Emmen: 'Aanvallende versterking waar we naar op zoek waren'

Diemers vertrekt naar Emmen: 'Aanvallende versterking waar we naar op zoek waren'

11-08-2022 09:51

FC Emmen heeft zich versterkt met Mark Diemers. De 28-jarige middenvelder wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Feyenoord.

Diemers speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor de Duitse 2. Bundesliga-club Hannover 96. De middenvelder kon in Rotterdam niet rekenen op veel speelminuten, waardoor een verhuur de beste optie was voor beide partijen. De voormalig speler van FC Utrecht, SC Cambuur en De Graafschap kwam onder ex-trainer Dick Advocaat tot 38 officiële duels, waarin hij drie keer scoorde. De Feyenoorder heeft nog een contract tot de zomer van 2023 in Rotterdam.

Emmen is enorm verheugd met de komst van Diemers. "Mark is de aanvallende versterking waar we naar op zoek waren. Bovendien is hij multifunctioneel, dat heeft hij bij Feyenoord en Hannover aangetoond. In Duitsland speelde hij veelal op zes en soms als acht. En op tien heeft Mark zich in de Eredivisie al nadrukkelijk laten zien", stelt voorzitter Ronald Lubbers op de clubsite. "De onderhandelingen met Feyenoord kwamen woensdagmiddag in stroomversnelling en aan het eind van de middag waren we eruit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!