Transfernieuws

Utrecht-middenvelder trekt naar PEC: 'Perspectief op basisplaats minimaal'

Utrecht-middenvelder trekt naar PEC: 'Perspectief op basisplaats minimaal'

04-08-2022 13:18

Davy van den Berg verruilt FC Utrecht definitief voor PEC Zwolle. De middenvelder speelde vooral in de Keuken Kampioen Divisie voor het beloftenelftal van de Domstedelingen en tekent nu voor twee jaar in Zwolle.

"Davy heeft in de voorbereiding de kans gekregen zichzelf te laten zien in ons eerste elftal, maar vanwege de grote concurrentie op het middenveld was het perspectief op een basisplaats minimaal", aldus technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. "Daarop zijn we het gesprek aangegaan met Davy en zijn management, waarop zij aangaven dat Davy graag elders voor een kans wil gaan op speelminuten. PEC Zwolle biedt Davy nu die kans. We zijn met die club tot een passende oplossing gekomen voor wat betreft het nog doorlopende contract van Davy, die wij bedanken voor zijn inzet voor onze club en succes wensen met het vervolg van zijn carrière."

Van den Berg is dolbij met de overstap en zit 'vol ambitie', "Ik volg het voetbal op de voet en kende PEC Zwolle natuurlijk vrij goed. De speelstijl van de club is voor een speler zoals ik zeer aantrekkelijk. In de gesprekken met de trainer en technisch directeur werd niet alleen duidelijk wat de club van mij verwacht als speler, maar ook hoe de club leeft. Zondag begint het echte werk, en ik kan niet wachten", aldus de 22-jarige middenvelder op de clubsite van PEC.

"Davy is een speler die met name voor het middenveld is gehaald. Hij is een speler met veel loopvermogen, duelkracht en is doelgericht. We hadden hem al een tijdje op de radar en zijn dan ook blij dat hij voor ons heeft gekozen aangezien hij meerdere opties had", aldus PEC-technisch directeur Marcel Boudesteyn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!