Wedstrijdverslag

Invallers Memphis en De Jong spelen gelijk met Barça tegen Juve, Dembélé leeft op

Invallers Memphis en De Jong spelen gelijk met Barça tegen Juve, Dembélé leeft op

27-07-2022 07:49 Laatste update: 08:56

FC Barcelona en Juventus hebben elkaar in evenwicht gehouden (2-2). De twee Europese grootmachten namen het tijdens hun oefencampagne in de Verenigde Staten tegen elkaar op in Dallas. Frenkie de Jong en Memphis Depay begonnen op de bank, maar vielen na de rust in.

De man die de hoofdrol op zich nam, was Ousmane Dembélé. De Fransman die onlangs zijn contract verlengde, was goed voor de volledige Catalaanse productie. Met twee onnavolgbare dribbels wist hij de verdediging van Juve dol te draaien en twee keer de verre hoek te vinden. Aan de kant van de Oude Dame wist Moise Kean iets terug te doen voor de thee.

Na rust bracht Barça-trainer Xavi De Jong in, samen met Raphinha en Gavi. Voor Memphis duurde het allemaal wat langer. De vice-topscorerer van Oranje kreeg net als tegen Real Madrid iets minder dan een half uur. Net als Dembélé wist ook Kean zijn tweede te maken. De Italiaanse spits schoot in de tweede helft de 2-2 nog tegen de touwen.

Na de zeges op Inter Miami (0-6) en Real Madrid (0-1) werd hiermee het eerste averij opgelopen in de voorbereiding. Er wacht nog één wedstrijd voor Barcelona. Aanstaande zondag zullen de Catalanen New York Red Bulls treffen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!