Opinie

Vernietigende kritiek op Barcelona: 'Frenkie de Jong wordt gechanteerd'

Vernietigende kritiek op Barcelona: 'Frenkie de Jong wordt gechanteerd'

26-07-2022 13:59

De manier waarop FC Barcelona met Frenkie de Jong omgaat is fnuikend, stelt VVCS-voorman Evgeniy Levchenko. De belangenbehartiger van de Nederlandse spelersvakbond vindt dat de middenvelder door zijn werkgever gechanteerd wordt.

Eerder deed Manchester United-icoon Gary Neville al zijn beklag over de gang van zaken op Twitter, over zowel het financiële beleid van FC Barcelona, als de manier waarop met De Jong wordt omgegaan. Net als de oud-verdediger doet Levchenko een oproep aan de FIFPro, de internationala vakbond. "Ik vind dat een vakbond alle spelers moet beschermen", zegt de Oekraïner tegen De Telegraaf. "Nu wordt een speler door een club in het nauw gedreven en weggejaagd. Dan is het aan een internationale vakbond om op te staan."

Voor De Jong bestaan er volgens diverse media twee opties. Genoegen nemen met een salarisverlaging én afzien van achterstallig loon of vertrekken uit Barcelona. "Ik zou 'nee' zeggen. FC Barcelona heeft de volledige verantwoordelijkheid. Het langetermijnbeleid van de club is dramatisch. Het is waanzinnig als spelers voor de financiële puinhoop moeten boeten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!