Reactie

Matchwinner Van de Donk: 'Als we met dit voetbal de finale halen, prima'

Matchwinner Van de Donk: 'Als we met dit voetbal de finale halen, prima'

13-07-2022 23:09 Laatste update: 14-07-2022 00:12

De Oranje Leeuwinnen vochten zich met pijn en moeite voorbij Portugal (3-2) en boekten zodoende de eerste zege op het EK 2022. Daniëlle van de Donk werd met een prachtige treffer de matchwinner en erkent dat het niet makkelijk ging.

In de openingsfase van het duel kwam Nederland een aantal keer goed weg, maar werd er toch snel een 2-0 voorsprong gepakt. "We begonnen best goed", zegt Van de Donk tegen de NOS. "Eentje er nog bij en je bent safe." Zover kwam het in eerste instantie niet. Portugal vocht zich terug in de wedstrijd en kwam zelfs tot 2-2. "Het werd heel moeilijk. Zij gingen op de counter spelen. Wij moeten de puntjes op de i gaan zetten. We geven véél te veel weg", is de spelmaakster kritisch.

Dat het ondanks de ruime marge toch mis dreigde te gaan, kan Van de Donk niet verklaren. "We zijn zoveel beter en we maken het onszelf zó moeilijk." Toch is er volgens de van een blessure teruggekeerde speelster geen reden tot zorg. "Het mooie aan een toernooi is dat je geluk moet hebben. Als we met dit voetbal in de finale komen: prima. We weten dat we veel meer kunnen", aldus de matchwinner.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!