Nieuws

Witte rook uit Catalonië: Barcelona maakt miljoenen over naar Leeds voor Raphinha

Witte rook uit Catalonië: Barcelona maakt miljoenen over naar Leeds voor Raphinha

13-07-2022 13:06 Laatste update: 30-07-2022 13:02

FC Barcelona heeft met Raphinha zijn gewenste rechtsbuiten binnen. De Braziliaanse vleugelaanvaller komt over van Leeds United en zet zijn handtekening onder een vijfjarige verbintenis in Catalonië.

Barça moet een flinke 58 miljoen euro overmaken naar de club uit het noorden van Engeland: het miljoenenbedrag kan oplopen tot 68 miljoen euro. Een flinke smak geld voor een club die in een zorgwekkende financiële situatie verkeert.

Raphinha wordt gehaald als de vervanger van de naar Wolverhampton Wanderers teruggekeerde Adama Traoré. Ook zou hij de erfenis van Ousmane Dembélé op kunnen vullen, maar onlangs werd bekend dat de Fransman toch zijn handtekening gaat zetten onder een tweejarige verbintenis in het Camp Nou Spotify Stadion.

Met het binnenhalen van Raphinha troeft Barcelona de Engelse grootmachten Chelsea en Arsenal af. De Braziliaan stond sinds 2020 onder contract bij Leeds, dat hem destijds overnam van Stade Rennes. Voor periode in Frankrijk speelde de snelle dribbelaar in Portugal voor Vitoria Guimaraes en Sporting Portugal

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!