Nieuws

Parsons ziet metamorfose bij Oranje Leeuwinnen: 'We zijn zoveel beter geworden'

Parsons ziet metamorfose bij Oranje Leeuwinnen: 'We zijn zoveel beter geworden'

03-07-2022 08:57

Mark Parsons is er van overtuigd dat de Oranje Leeuwinnen hoge ogen kunnen gooien op het EK. De bondscoach ging onlangs af tegen Engeland (5-1), maar ziet nu een andere ploeg op het veld staan en spreekt van een metamorfose. 

De Oranje Leeuwinnen wonnen zaterdag de uitzwaaiwedstrijd tegen Finland met 2-0. Op 9 juli start het EK en is de eerste tegenstander Zweden. "Ik zei voor het duel met Engeland tegen mijn stafleden dat we na deze wedstrijd een totaal ander team zouden zijn. En dat is gebeurd", stelt Parsons na de overwinning tegen Finland. "We zijn zoveel beter geworden en weten van elkaar wat we moeten doen. Dat is een flinke opsteker."

De Oranjevrouwen lieten in aanvallend opzicht steken vallen tegen de stugge Finnen. Twee bevliegingen van Vivianne Miedema zorgden uiteindelijk voor de overwinning. "We moeten beter zijn voor de wedstrijd tegen Zweden, zeker aanvallend. Je wilt altijd op volle toeren draaien, maar we moeten ook kijken naar waar we vandaan komen. We hebben weer een stap voorwaarts gezet."

Parsons gaf de Oranjevrouwen een acht voor het optreden tegen Finland. Dat is opvallend, aangezien Oranje het niet makkelijk had tegen Finland en ook niet altijd even goed spel vertoonde. "Er zaten goede en oké momenten tussen. Deze wedstrijd voelde wat anders dan andere wedstrijden, omdat het de laatste voor een EK is. Niemand wil geblesseerd raken. Maar de mindset was prima", besluit Parsons. Na het openingsduel op 9 juni wachten Portugal en Zwitserland (13 en 17 juli). 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

No Poll