Dortmund heerst met scorende Maatsen en knikkert Atlético uit Champions League

16 april - 22:58 Laatste update: 22:59

Na een knotsgekke avond in Dortmund is het Borussia die ten koste van Atlético Madrid naar de halve finales van de Champions League gaat. De Duitsers waren met 4-2 te sterk, 5-4 over twee wedstrijden, en zagen Ian Maatsen ook nog raakschieten. Zo treft het PSG, dat de baas was over FC Barcelona, in de volgende ronde van het miljardenbal.

Na een nadelige 1-2 uitgangspositie vanuit de vorige ontmoeting, begon Dortmund de wedstrijd met hoge intensiteit. Marcel Sabitzer miste al vroeg in de derde minuut een gouden kans op de openingstreffer, een fout die de thuisploeg snel achter zich liet. Het spel was vanaf het begin af aan levendig met kansen aan beide zijden. Zo zag Alvaro Morata zijn inzet naast het doel eindigen. De thuisploeg bleef echter de druk opvoeren met Niclas Füllkrug en Julian Brandt die zich nadrukkelijk lieten zien in de aanval. Brandt was het uiteindelijk die de ban brak, zijn schot in de 34e minuut werd slecht beoordeeld door Atlético-doelman Jan Oblak en belandde in het net. Kort daarop, in de 39ste minuut, wist Ian Maatsen de score te verdubbelen. De Nederlandse verdediger verraste iedereen met een schitterend afstandsschot dat de marge voor Dortmund vergrootte. Met deze voorsprong had Dortmund een sterke uitgangspositie gecreëerd voor de tweede helft.

De eerste helft werd ook gekenmerkt door fysiek spel, wat resulteerde in gele kaarten voor César Azpilicueta en Mario Hermoso van Atlético, en Julian Ryerson van Dortmund. De spanning was voelbaar en de inzet hoog, aangezien beide teams vochten voor een plek in de halve finales. Atlético Madrid kwam vervolgens sterk uit de kleedkamer, en al in de 49e minuut zorgde een ongelukkig eigen doelpunt van Mats Hummels ervoor dat de stand over twee wedstrijden gelijk werd getrokken naar 3-3. Dit gebeurde na een corner, waar Hummels de bal onbedoeld in eigen net werkte. Niet lang daarna, in de 57e minuut, kreeg Atlético een gouden kans om de voorsprong te pakken. Ángel Correa stond oog in oog met de kans op de 2-2, maar zijn schot miste doel en ging net langs de verkeerde kant van de paal. Echter, in de 64e minuut maakte Correa zijn gemiste kans goed door wel te scoren. Dit doelpunt bracht de stand over twee wedstrijden op 3-4 in het voordeel van de bezoekers uit Madrid.

De reactie van Dortmund liet niet lang op zich wachten. Niclas Füllkrug bracht zijn team in de 71e minuut weer op voorsprong met een krachtige kopbal, waardoor de stand over twee wedstrijden weer gelijkgetrokken werd naar 4-4. De opwinding in het stadion bereikte een hoogtepunt toen Marcel Sabitzer in de 74e minuut de 4-2 voor Dortmund scoorde met een schitterende goal. Dit bracht de totale score weer in evenwicht en zette Dortmund virtueel weer door naar de volgende ronde: 5-4.