Breaking news

Licentiecommissie KNVB komt met update en verwacht snel een besluit over Vitesse

Licentiecommissie KNVB komt met update en verwacht snel een besluit over Vitesse

16 april - 18:58 Laatste update: 18:59

Binnen enkele dagen wordt verwacht dat de licentiecommissie van de KNVB een besluit zal nemen over de toekomst van Vitesse. Dit heeft een woordvoerder van de onafhankelijke commissies van de voetbalbond bevestigd, zo valt te lezen uit berichtgeving van RTL Nieuws.

Vitesse had gehoopt eerder deze week al een reactie te krijgen van de KNVB op hun conceptplan voor het voortbestaan van de club. Het besluit hierover laat echter nog op zich wachten. De toekomst van de Arnhemse club ligt al enige tijd in handen van een onafhankelijke licentiecommissie die was ingeschakeld door de KNVB. Al sinds september 2022 onderzocht die commissie, grotendeels op kosten van Vitesse, of er nog Russische banden waren in Arnhem. Zo moest men in eerste instantie zien te achterhalen of Roman Abramovich in het verleden geld in Vitesse heeft gepompt. 

In februari van dit jaar blokkeerde de KNVB nog de overname van Vitesse door Coley Parry, de baas van Common Group. Hierdoor verkeren de Arnhemmers al lange tijd in onzekerheid, waardoor het voortbestaan van de club niet zeker is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!