Nieuws

Dit schrijft de AFCA Supportersclub aan de Ajax-RvC over de situatie van Kroes

Dit schrijft de AFCA Supportersclub aan de Ajax-RvC over de situatie van Kroes

16 april - 18:44

De AFCA Supportersclub heeft een krachtige oproep gericht aan de raad van commissarissen (rvc) van Ajax om Alex Kroes te behouden als directielid. De supportersvereniging uitte felle kritiek op de manier waarop rvc-voorzitter Michael van Praag Kroes wilde ontslaan.

Alex Kroes, kort in dienst als algemeen directeur bij Ajax, werd geschorst door Ajax en Van Praag wegens beschuldigingen van handel met voorkennis. Deze schorsing leidde tot verdeeldheid onder de supporters. "De AFCA Supportersclub met haar achterban en vele andere Ajax-supporters zijn voor het aanblijven van Alex Kroes," verklaarde de supportersclub in een brief.

In hun verklaring benadrukken ze het belang van Kroes voor de club. "Wij geloven in zijn visie en kwaliteiten," staat in de brief. Ze bekritiseerden de rvc voor hun aanpak: "De snelheid, de stelligheid en de wijze waarop Michael van Praag aangeeft dat ontslag van Kroes de enige optie is, heeft ons enorm gestoord."

De AFCA Supportersclub heeft de rvc vriendelijk doch dringend verzocht om in gesprek te gaan met de Bestuursraad om te zoeken naar mogelijkheden voor het behoud van Kroes. "Onze club heeft behoefte aan rust, de supporters hebben behoefte aan rust," benadrukte de supportersclub, wijzend op de noodzaak van focus op de voorbereidingen voor het volgende seizoen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!