Transfernieuws

Superster in wording: blijft Florian Wirtz 'gewoon' bij Bayer Leverkusen?

Superster in wording: blijft Florian Wirtz 'gewoon' bij Bayer Leverkusen?

16 april - 13:49

Volgens Bayer Leverkusen-CEO Fernando Carro blijft Florian Wirtz volgend seizoen bij de club, ondanks interesse van meerdere Europese grootmachten. Dat meldde transferexpert Fabrizio Romano op X.

Carro bevestigde dat er een duidelijk plan is met Wirtz en zijn vader Hans Wirtz, die ook zijn zaakwaarnemer is. "Er is interesse van meerdere clubs, maar hij blijft", meldde Romano in de Tweet. De jonge speler heeft een contract tot 2027 bij Leverkusen en lijkt tevreden te zijn onder coach Xabi Alonso, die volgens velen het beste in hem naar boven haalt.

De 20-jarige superster scoorde tot dusver elf keer in 29 Bundesliga-wedstrijden en gaf ook tien assists. In de kampioenswedstrijd van afgelopen zondag tegen Werder Bremen (5-0) maakte hij een hattrick. Volgens Transfermarkt.nl vertegenwoordigt Wirtz een waarde van maar liefst 110 miljoen euro.

De CEO gaf verder toe dat de voetbalwereld onvoorspelbaar is, maar benadrukte dat Wirtz voorlopig niet vertrekt. "We kunnen niet te lang vooruit plannen in voetbal, maar hij blijft bij ons", zei Carro. Hij hintte ook dat Wirtz potentieel heeft om ooit de Ballon d’Or te winnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!