Nieuws

Wie is Cole Palmer, het wonderkind op het aanvallende middenveld van Chelsea?

Wie is Cole Palmer, het wonderkind op het aanvallende middenveld van Chelsea?

16 april - 13:12 Laatste update: 20 april - 19:49

Cole Jermaine Palmer, geboren op 6 mei 2002 in Wythenshawne, Manchester, is en prominent figuur in de hedendaagse voetbalwereld. Als aanvallende middenvelder of vleugelspeler bij Chelsea en het Engels nationaal elftal, heeft Palmer zich snel ontwikkeld tot een sleutelspeler met een indrukwekkende staat van dienst. VoetbalNieuws.nl licht zijn nog prille carrière voor je uit.

Beginjaren en doorbraak bij Manchester City

Cole Palmer begon zijn voetbalreis op achtjarige leeftijd bij Manchester City en doorliep daar de jeugdacademie. Gedurende de seizoenen ontwikkelde hij zich sterk was hij aanvoerder van het Onder-18-team in het seizoen 2019/2020. Zijn debuut in het eerste van City kwam in september 2020, waar hij al snel indruk maakte met doelpunten in zowel de EFL Cup als de Champions League. Ondanks zijn successen bij City, inclusief een cruciale rol in het winnen van de Community Shield in 2023, dwong een gebrek aan speeltijd hem te kijken naar andere opties.

Palmer kiest voor speelminuten en gaat naar Chelsea

In september 2023 maakte Palmer daarom de overstap naar Chelsea, waar hij tekende voor een zevenjarig contract. Zijn impact was direct merkbaar; hij scoorde zijn eerste goals en leverde meerdere assists, wat hem snel populair maakte bij de fans. Zijn veelzijdigheid bleek uit zijn vermogen om zowel centraal, op de vleugels als in de spits de spelen, waarbij hij een cruciale rol speetlt in Chelseas aanval. Zijn prestaties in het seizoen 2023/2024, waaronder twee Premier League-hattricks, vestigden zijn reputatie als een van de meest veelbelovende jonge talenten in het voetbal. In 38 officiële wedstrijden voor Chelsea scoorde Palmer tot dusver namelijk 23 keer en gaf hij ook dertien assists.

Palmers internationale carrière en persoonlijk leven

Palmers internationale carrière begon vroeg met deelnames aan Engelse jeugdteams, waaronder Jong Engeland, dat in 2023 het EK won. Zijn debuut in de Engelse hoofdmacht volgde op 17 november 2023 in het EK-kwalificatieduel met Malta. Palmer kwam een halfuur voor tijd binnen de lijnen voor Marcus Rashford.

Geboren in een familie met roots in Saint Kitts, brengt Palmer een unieke culturele achtergrond mee naar het veld. Zijn snelheid, technisch en tactisch inzicht maken hem één van de meest opvallende spelers in de Engelse Premier League. Daarom staat Palmer aan de vooravond van wat mogelijk een glansrijke carrière kan zijn.

Bekijk hieronder een skillvideo van Cole Palmer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!