Nieuws

Deze interne Ajax-coach lijkt promotie te gaan maken naar het eerste elftal

Deze interne Ajax-coach lijkt promotie te gaan maken naar het eerste elftal

15 april - 18:33

Ajax bereidt zich voor op aanzienlijke veranderingen binnen de technische staf, waarbij Dave Vos, huidig trainer van Jong Ajax, wordt voorgedragen voor een prominente rol bij Ajax 1. Dat nieuws werd door clubwatcher Mike Verweij bevestigd in de Kick-off Podcast van De Telegraaf.

“Er wordt al heel druk gesmeed aan de technische staf, die heel erg complementair aan elkaar moet zijn. Als het goed is, wordt er een hele belangrijke rol voor Dave Vos weggelegd”, licht  Verweij toe. “Niet als hoofdtrainer, dat vinden ze nog te vroeg.”

De veertigjarige Vos heeft dit seizoen indruk gemaakt, ondanks dat Jong Ajax momenteel slechts vijftiende staat in de Keuken Kampioen Divisie. “Maar iedereen die met hem heeft gewerkt is behoorlijk onder de indruk. Hij zou de veldtrainer moeten worden onder een nieuw aan te stellen trainer”, aldus Verweij.

Vos was eerder dit seizoen al eens kort werkzaam bij Ajax 1. Tussen het ontslag van Maurice Steijn en de aanstelling van John van ’t Schip in, was hij tijdelijk de assistent van interim-coach Hedwiges Maduro. Onder hun leiding werd er verloren van Brighton & Hove Albion (2-0) en PSV (5-2).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!