Transfernieuws

'Ajax denkt aan mogelijke terugkeer Traoré en stuurt scout naar Villarreal'

15 april - 16:16 Laatste update: 16:25

Ajax zou denken aan een mogelijke terugkeer van Bertrand Traoré, zo weet Ajax Showtime te melden. Volgens het doorgaans betrouwbare medium zaten er recent scouts van de Amsterdammers op de tribune van Villarreal om de aanvaller te bekijken.

'Overigens was Kelvin de Lang twee weken geleden namens Ajax aanwezig bij de wedstrijd tussen Villarreal en Atletico Madrid om Bertrand Traoré te bekijken', zo klinkt het maandagmiddag. De aanvaller kwam in de 81e minuut pas binnen de lijnen en kon niet voorkomen dat zijn ploeg een punt over hield aan het bezoek aan Madrid. Zes minuten na zijn invalbeurt schoot Saul de Madrilenen namelijk naar de overwinning (2-1).

Traoré speelde in het seizoen 2016/2017 op huurbasis voor Ajax en was in 39 optredens goed voor dertien doelpunten en zes assists. Zijn indrukwekkende periode in Amsterdam leverde hem een transfer ter waarde van tien miljoen euro naar Olympique Lyon op. In de zomer van 2020 had Aston Villa ruim achttien miljoen euro over voor de aanvaller, die terug in de Premier League niet wist door te breken. In 2022 volgde een huurperiode bij Basdaksehir, dat de aanvaller afgelopen winter liet terugkeren naar Aston Villa. Na een imposante Afrika Cup, drie doelpunten in vier interlands, nam Villarreal de international van Burkina Faso vervolgens transfervrij over.

In Spanje tekende Traoré slechts een contract voor zes maanden, waardoor hij komende zomer weer transfervrij is op te pikken. In zes wedstrijden voor Villarreal wist Traoré nog geen doelpunt of assist te leveren.