Nieuws

Op deze manier zal Feyenoord in Rotterdam worden gehuldigd bij bekerwinst

Op deze manier zal Feyenoord in Rotterdam worden gehuldigd bij bekerwinst

15 april - 14:05

Gemeente Rotterdam heeft meer informatie naar buiten gebracht rond een mogelijke huldiging van Feyenoord als het de beker weet te veroveren. Op zondag 21 april neemt Feyenoord het in de eigen Kuip op tegen NEC. Bij het veroveren van de beker zullen de Rotterdammers geen huldiging krijgen op de Coolsingel zo bleek al eerder. VoetbalNieuws neemt de plannen van de gemeente met je door!

Feyenoord zal, bij winst van de KNVB-beker, op maandag 22 april gehuldigd worden op de Binnenrotte in Rotterdam. Dit heeft de gemeente bevestigd. De keuze is gevallen op de Binnenrotte in plaats van de traditionele Coolsingel. De voorbereidingen voor de huldiging zijn al in volle gang. 'De Binnenrotte wordt vanaf 09:00 uur opengesteld voor het publiek. De enige toegang tot de feestzone is via de Meentzijde', zo meldt de gemeente. De festiviteiten beginnen officieel om 12:00 uur met de aankomst van de spelers op het podium.

Net zoals bij wedstrijden in De Kuip gelden er strikte regels. Het afsteken van vuurwerk is verboden, maar het meenemen van vlaggen zonder stok is toegestaan. Huisdieren zijn niet welkom en er wordt geen eten of drinken verkocht op het terrein, waar ook een strikt alcoholverbod geldt. Supporters dienen een geldig legitimatiebewijs mee te nemen; zonder legitimatie kan de toegang geweigerd worden. De gemeente benadrukt de noodzaak om deze regels te volgen om de veiligheid van alle aanwezigen te waarborgen.

Tijdens de bekerfinale is Varkenoord, het trainingscomplex van Feyenoord, overigens gesloten. 'Die beslissing is gemaakt met het oog op de bussen vol N.E.C.-aanhang, die aan de Olympiaweg zullen parkeren', zo schrijft 1908.nl na berichtgeving van de Rotterdamse gemeente.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!