Nieuws

Dit seizoen speelde Feyenoord het laatst twee keer achter elkaar Champions League

Dit seizoen speelde Feyenoord het laatst twee keer achter elkaar Champions League

15 april - 12:00 Laatste update: 13:06

Voor Feyenoord lijkt dit seizoen titelprolongatie onhaalbaar door het ijzersterke seizoen dat PSV draait en dus zullen de Rotterdammers hoogstwaarschijnlijk genoegen moeten nemen met plaats twee. Deze rangschikking geeft wel recht op deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions LeagueVoetbalNieuws.nl neemt je mee naar de laatste keer dat Feyenoord twee seizoenen achter elkaar uitkwam in het miljardenbal.

Wanneer speelde Feyenoord voor het laatst twee seizoenen achter elkaar in de Champions League?

Door de nederlaag van FC Twente op bezoek bij Ajax is de voorsprong van Feyenoord op de Tukkers twaalf punten met nog vier duels te spelen. De tweede plaats lijkt de ploeg van Arne Slot dus niet meer te kunnen ontgaan en daarmee zullen de Rotterdammers dus verzekerd zijn van deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League komend seizoen. Voor het eerst in meer dan twintig jaar betekent dit dat Feyenoord twee seizoenen achter elkaar zal uitkomen in het miljardenbal.

In de seizoenen 2001/02 en 2002/03 kwam Feyenoord voor het laatst twee keer achter elkaar uit in de Champions League. In het seizoen 2001/02 eindigde de ploeg van Bert van Marwijk derde in een poule met Bayern München, Sparta Praag en Spartak Moskou. Hierdoor kwam Feyenoord na de winter uit in de UEFA Cup. De Rotterdammers wisten uiteindelijk dit toernooi te winnen door in eigen stadion de finale met 3-2 te winnen van Borussia Dortmund. Daardoor is Feyenoord tot nu toe nog altijd de laatste Nederlandse club die een Europese prijs wist te pakken.

Het Europees seizoen 2002/03 was voor de Rotterdammers minder succesvol. In een poule met Juventus, Newcastle United en Dynamo Kiev eindigde de formatie van Bert van Marwijk op plek vier waardoor het voor de winter al was uitgespeeld in Europees verband.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!