Transfernieuws

'Newcastle United zet PSV-sterkhouder op verlanglijstje voor zomerse versterking'

'Newcastle United zet PSV-sterkhouder op verlanglijstje voor zomerse versterking'

11 april - 20:44

In de zoektocht naar versterkingen voor volgend seizoen, zou Newcastle United zijn uitgekomen bij Joey Veerman. De uitblinker van PSV zou volgens Britse media op het verlanglijstje van de Engelse subtopper staan, maar kan de strenge financiële regelgeving in de Premier League roet in het eten van de 25-jarige middenvelder gooien.

In de zoektocht naar versterkingen Veerman door Newcastle geïdentificeerd als een belangrijk doelwit. De middenvelder van PSV is één van de namen die the i vermeldt voor een mogelijke overstap naar St. James' Park deze zomer. Vanwege de strenge financiële regelgeving in de Premier League, die clubs beperkt tot een maximaal verlies van 110 miljoen euro over drie jaar, moet Newcastle zorgvuldig te werk gaan. Dit betekent onder meer interesse in opties die goedkoper zijn, zoals de transfervrije Lloyd Kelly van Bournemouth en Tosin Adarabioyo van Fulham. Toch is de club volgens berichten klaar om de portemonnee te trekken voor Veerman, om zo steun te verlenen aan de onder druk staande manager Eddie Howe. 

Veerman, die een sleutelrol speelt in het succesvolle seizoen van PSV met zes doelpunten en veertien assists, staat open voor een transfer. De link tussen Veermans toekomst en een mogelijk vertrek van Bruno Guimarães blijft onduidelijk. Met een transferclausule van 115 miljoen euro is Guimarães een gewild doelwit voor clubs als Paris Saint-Germain en Manchester City. Newcastle probeert ondertussen met de verlenging van Joelinton en mogelijk het vertrek van Miguel Almirón financiële speelruimte te creëren. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!