Nieuws

Dit is waarom Van de Beek afgelopen transferperiode niet terugkeerde bij Ajax

Dit is waarom Van de Beek afgelopen transferperiode niet terugkeerde bij Ajax

8 april - 16:25

De terugkeer van Donny van de Beek is afgelopen winter besproken bij Ajax. De Amsterdammers besloten echter niet toe te slaan bij Manchester United en de middenvelder te huren. Waarom maakte Ajax de keuze om niet achter Van de Beek aan te gaan? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Van de Beek en Manchester United zijn sinds zijn transfer van Ajax nog geen gelukkig huwelijk. De middenvelder werd al verhuurd aan Everton en stond ook lang aan de kant met een zware blessure. Na heel weinig speeltijd in de eerste seizoenshelft besloot Erik ten Hag Van de Beek te laten vertrekken via een huurtransfer. Eintracht Frankfurt hapte toe en sloot zelfs een optie tot koop af.

Toch lukt het Van de Beek ook niet te slagen in Duitsland. Hij speelde slechts zes wedstrijden voor Die Adler en zit de afgelopen weken niet eens meer bij de wedstrijdselectie. De club gaat de koopoptie in zijn contract dan ook niet lichten meldt Fussball.News. Ajax had ook interesse om Van de Beek terug te halen, maar besloot op het laatste moment toch niet mee te doen in de strijd om Van de Beek.

Waarom keerde Donny van de Beek niet terug bij Ajax?

Tijdens het gouden Champions League jaar van Ajax in het seizoen 2018/2019 was Van de Beek een van de uitblinkers. Hij verdiende zijn transfer richting Manchester United, maar sindsdien zit zijn carrière in verval. Volgens Ajax Showtime is de terugkeer van de middenvelder wel degelijk besproken tijdens de afgelopen transferperiode. 'Een terugkeer van Van de Beek is afgelopen zomer en winter besproken binnen Ajax, maar de club zag de oud-Ajacied destijds niet als een versterking', schrijft het medium.

Doordat Eintracht Frankfurt de optie tot koop in het contract niet gaat lichten, ziet het ernaar uit dat de middenvelder komende zomer op zoek kan gaan naar een nieuwe club. Of Ajax komende zomer ook een optie zal zijn voor Van de Beek is de vraag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!